Secrets d’una col·lecció

Fons d’Art de Crèdit Andorrà

Amb la mateixa delicadesa i dedicació amb què un artista dóna vida a pinzellades a la seva obra, del del 1987 Crèdit Andorrà ha anat creant el seu Fons d'Art.

 
Avui, el Fons d'Art de Crèdit Andorrà és una col·lecció formada principalment per una col·lecció de pintura catalana que aplega un centenar de quadres dels pintors catalans més destacats del segle XVIII fins al final del segle XIX, una col·lecció única de vint rellotges domèstics catalans dels segle XVIII, i una peça excepcional pel seu valor històric, la predel·la del retaule de l'església de Sant Miquel de Prats, obra del Mestre de Canillo.

Els secrets de la nostra col·lecció són la sensibilitat i la voluntat de la nostra entitat de contribuir a mantenir la memòria col·lectiva a través dels col·leccionisme, salvaguardant obres d'art que podrien desaparèixer i que no deixen de ser paraula viva d'uns moments històrics que formen part de les arrels del nostre passat, i la recerca continuada d'obres de gran qualitat que siguin representatives de períodes i moviments artístics concrets.

En nom de Crèdit Andorrà voldria adreçar unes paraules d'agraïment, pel resultat d'aquesta publicació, als nostres assessors d'art, Sr. Jaume Xarrié i Sra. Gemma Martin i al fotògraf de la nostra pinacoteca, Sr. Jaume Blassi, que a més de ser bons professionals s'estimen la col·lecció i s'han bolcat de tot cor en aquest projecte.

Amb l'edició d'aquest llibre volem obrir les portes als nostre Fons d'Art i convidar-los a visitar-lo per compartir una estona amb les mirades, els paisatges, la llum i els colors que han omplerts d'història la galeria de la nostra pinacoteca.

Presentació

Antoni Pintat Santolària
President del Consell d'Administració Crèdit Andorrà