El Fons d’Art de Crèdit Andorrà és un espai d’art obert a la xarxa per mostrar una part de la pinacoteca de Crèdit Andorrà, una col·lecció d’obres que hem cuidat i que hem fet créixer durant més d’un quart de segle. Des de l’inici, hem volgut fer una selecció en què la qualitat de les obres ha primat sobre la quantitat, totes títols majors dels grans noms de la pintura catalana.

Com a entitat fortament arrelada al país, també ens sentim profundament satisfets d’haver contribuït a recuperar dues peces excepcionals pel seu valor històric, joies absolutes del nostre patrimoni nacional i que, a partir d’ara, tenen una finestra oberta al món. Són la predel·la del retaule de Sant Miquel de Prats i una de les taules centrals, l’“Aparició del mont Gàrgan”.

El Fons d’Art de Crèdit Andorrà va néixer gràcies a l’encert i entusiasme del Consell d’Administració i principalment, del senyor Jaume Casal i Vall, membre del Consell i persona dotada de criteri artístic i un sentit de col·leccionista molt equilibrat.  A ell i a totes les persones que hi han contribuït, el nostre agraïment més sincer.

Antoni Pintat Mas
President del Consell d'Administració
Crèdit Andorrà

 

 

La cultura troba en l’art una de les seves manifestacions més riques, expressada en un ampli ventall de disciplines que acosten creador i públic a una realitat voluntàriament compartida en el temps i l’espai.

El Fons d’Art de Crèdit Andorrà transmet en l’essència la nostra voluntat de compartir amb tots vostès un conjunt d’obres representatives d’autors, èpoques i moviments diversos, seleccionades al llarg de més de 25 anys amb la cura i el rigor artístics imprescindibles per esdevenir, en conjunt, una de les pinacoteques més importants del país. 

Els convido a fer una mirada a l’edat d’or de la pintura catalana a través de les obres d’artistes com Antoni Viladomat, Isidre Nonell, Ramon Casas o Anglada Camarasa, complementada amb una col·lecció única de vint rellotges catalans del segle XVIII i una joia del patrimoni cultural andorrà. Una fita que ha estat possible gràcies a la tasca del senyor Jaume Xarrié, antiquari i assessor d’art, que ha donat continuïtat i forma al que avui és la pinacoteca

Un quart de segle més tard, volem obrir-la als ulls de tothom, estudiants, crítics i públic en general amb el propòsit d’estimular, promoure i difondre el coneixement i la cultura.

Josep Peralba Duró
Conseller delegat
Crèdit Andorrà